Milco Linssen

Hoi, ik ben Milco Linssen en met mijn revolutionaire ZERO ZONE ga je van automatisch ‘nadenken’, naar automatisch doorslapen.

Hoe is dit ontstaan?

ZERO ZONE Sleep is ontstaan nadat ik alles op het gebied van hoofdkussens had gemaakt, onderzocht en verkocht en er nog steeds vragen waren van klanten hoe ze hun slaap konden verbeteren.

Ik was zelf geen slechte en geen goede slaper en kwam erachter dat het het kussen was dat een deel van het probleem was. In 2015 begon ik een onderzoek naar wat een hoofdkussen moet doen. Niet op basis van het bestaande, maar vanaf NUL.

Ik ontwikkelde meer dan 100 prototypes en patenteerde het Pritcher Pillow dat ik op de markt bracht.

Pritcher Pillow MIlco Linssen

Pritcher prototypes

We verkochten er al snel online duizenden. Door de interactie met klanten kreeg ik steeds meer belangstelling voor het holistische.

Slaapadviezen blijken veelal nergens op gebaseerd

Ik besloot alle kopers standaard te gaan bevragen naar hun ervaring met slaapadviezen. 5500 mensen werkten mee.

Centraal het ‘first principles’ denken

Daarnaast ging ik literatuuronderzoek doen of de bestaande slaapadviezen ook wetenschappelijk te onderbouwen zijn.

Toen werd snel duidelijk dat het hele palet aan slaapadviezen of dom gekopieerd is van internet en herverpakt. Dat zijn die vage curssusen waar je niets mee kunt. Of het zijn academische boeken die alles vanuit een literatuurperspectief benaderen. Dat levert veelal niet realistische modellen op.

Niemand stelt de vraag of iets klopt, realistisch en praktisch toe te passen is.

De geboorte van de slaapcode

Door alle resultaten te bundelen en te kijken naar wat wel effectief is én wetenschappelijk te onderbouwen is, én praktisch toepasbaar, én realistisch is om te doen; ontstond langzaam een geheel nieuw denkkader.

Ik had min of meer 30 patronen ontdekt die 80% van je slaapkwaliteit bepalen. Ik noemde het ‘De Slaapcode’.

In de verschillende fasen testte ik telkens de insteek, de nieuw ontwikkelde content op o.a. of men het begreep en wilde toepassen.

Collage tests ZEN Sleep

Het resultaat was dat ik veelvuldig terugkon naar de tekentafel. Niet omdat de essentie verkeerd was, maar simpel omdat het of te ingewikkeld was of gewoon niet overkwam.

In de ruim 3,5 jaar van ontwikkeling gaf ik duizenden Euro’s uit aan diverse pilot publicaties die het uiteindelijk allemaal niet hebben gehaald, maar wel essentieel waren voor het uiteindelijke resultaat.

Pubicaties MIlco Linssen

De harde eis was: toepasbaarheid, en daarvoor moest het kort en overdraagbaar zijn.

Duizenden euro’s gingen in de ontwikkeling van een heel palet aan visuals die het verhaal moesten vertellen.

Pubicaties MIlco Linssen

Nu hebben we een set geweldige 3D animaties die we zelfs met VR brillen kunnen gebruiken.

VR futonomo

Uiteindelijk werd het, na wat omzwervingen de naam ZERO ZONE Sleep™, geïnspireerd op Viktor Frankl’s , stimulus response model.

De ZERO ZONE nieuwsbrief


Als je je inschrijft, stuur ik je regelmatig een nieuw inzicht over hoe je eenvoudig gedachten parkeert zodat je onder alle omstandigheden maximaal energie en gezondheidswinst hebt van je slaap

Een beetje achtergrond


Mijn carriere als ondernemer ging van bedenker van grootschalige promoties voor retailers (o.a. AH) en fabrikanten (o.a. P&G, L’Oréal) naar een start-up voor e-learning, software om je bedrijf door te lichten (marketingscan) naar de oprichting van de grootste zelfstandige vereniging voor medisch specialisten (VVMS 6500 leden). Toen die door wetswijzigingen rond 2015 haar doelen had bereikt was het tijd voor iets nieuws. Ik kwam op het idee iets te doen aan een van de grootste problemen van de meeste mensen: slaap.

Cover ZERO ZONE Sleep