Iedereen helpen doorslapen voor een leven op volle kracht

Mijn passie voor beter slapen begon in 2015. Ik sliep niet slecht, maar ook niet heel goed. Erg onrustig en veel gehannes met mijn hoofdkussen. Ik besloot het hoofdkussen opnieuw uit te vinden. Dat kostte 18 maanden onderzoek, ontwikkeling en veel eigen geld maar het resultaat mocht er zijn. Pritcher Pillows is nu het #1 handgemaakte hoofdkussen met gepatenteerde nekholte ondersteuning. We adverteren landelijk, doen radioreclame en hebben duizenden klanten. Ik ben een van de weinigen die ook met een echt product een bijdrage levert aan beter slapen.

Uit eigen onderzoek blijkt dat het merendeel van de zogenaamde slaapwijsheden geen enkele (wetenschappelijke) basis hebben

Iedereen kent wel artikeltjes als  ‘Drink geen koffie’ en ‘Zet je smartphone uit’. Maar als dat allemaal waar zou zijn, waarom slaapt 80% van de bevolking dan zo slecht? Ik had een nieuw doel: niet alleen het beste hoofdkussen, maar de totale slaap verbeteren. Dus ging ik in gesprek met onze klanten en hun ervaringen en begon ik een onderzoek naar de zin en onzin over slaap.

Ik ontdekte dat slaap heel persoonlijk is en dat gedachten veruit de grootste slaapverstoorders zijn. Dat bracht mij op de ‘aapjes metafoor’

Goed slapen is een evenwicht van comfort en je gedachten leren temmen. Ik ontwikkelde steeds meer nieuwe inzichten in hoe slaap echt werkt en dat het vooral onrustige gedachten zijn die tot onrustig slapen leidt. Ik stelde mijzelf ten doel een methode te ontwikkelen die iedereen een handvat biedt om door te slapen onder vrijwel alle omstandigheden.

De aapjes-metafoor maakt het herkenbaar, makkelijk en hanteerbaar.

Er zijn honderden boeken over slaap, maar weinig die je laten zien HOE. Dat werd mijn uitdaging

Over slaap lees je overal wat. Een onderzoek hier en een feitje daar. Het gaat altijd over het belang van slaap. Daar heb je weinig aan als je niet weet HOE. Daarom heb ik alle algemeenheden links laten liggen en heb ik een nieuwe methode ontwikkeld die logisch, relevant en praktisch is. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en mindfulness/psychologie. Creatief vertaald naar praktische handvatten en ondersteund met tools. Daar heb ik veel tijd en geld in geïnvesteerd. 

Iedereen kan beter slapen, maar het HOE is altijd persoonlijk

Na een jaar monnikenwerk was het klaar. Met mijn Slaapcodes stelt iedereen¹ zijn/haar eigen Slaapcode samen voor de beste slaapkwaliteit.

 

En daar blijft het niet bij. Middels een leuk Slaapcollege en een innovatieve app is de methode/content voor iedereen bereikbaar

Voordat ik mij volledig richtte op slapen ontwikkelde ik onder andere een e-learning systeem, maakte ik software om zorgkwaliteit zichtbaar te maken en richtte een vereniging op voor medisch specialisten met 5500 leden. In 2015 patenteerde ik het door mij ontwikkelde hoofdkussen Pritcher en bouwde daar een bedrijf omheen. Dat was tevens de start van de Slaapcode.

Het ontplooien van creativiteit is voor mij een drijvende kracht. Meer hierover op mijn persoonlijke website: fresco-stijl.

¹De Slaapcode is er voor iedereen zonder medische slaapissues (o.a. nekartrose, whiplash, slaapapneu) .