Een slim mens denkt zelf. Geloof niets.
Zelf nadenken is het beste dat je kunt doen voordat je met iets aan de slag gaat. Geloof daarom ook de Slaapcode niet zomaar.
Fitbit onderzoek
Onderzoekers laten met behulp van fitbit data een verband zien tussen slaapkwaliteit en gezondheid. Meest opvallende: doorslapen speelt de centrale rol.
Caffeine houdt je niet wakker
Er zijn geen wetenschappelijke artikelen die aantonen dat je, bij normaal gebruik, ‘s nachts wakker wordt van koffie.
Waarom ook een wetenschapper er naast kan zitten en mythen bestaan
We geloven iets omdat we denken dat het wel goed zit, maar dat doet de wetenschapper ook. Het is het in je oor fluisteren en doorvertellen van een zinnetje in een kring.
Vanaf 10.50 de ontknoping.
Melatonine is geen slaappil
Melatonine is een hormoon dat maar één ding tijdelijk doet: je slaperig maken. Prima daarvoor, maar het is geen slaappil en voorkomt niet dat gedachten je wakker maken.
Je kunt je rechter of linker hersenhelft aanspreken, maar ze werken simultaan
Links zou het intellect zijn en recht de emotie. En je zou ze apart kunnen trainen voor hun specifieke doeleinden. Bijvoorbeeld creativiteit of managen. Dat blijkt een mythe te zijn.
De fabel van blauw licht
Je wordt wijsgemaakt dat je blauw licht voor je slaap moet vermijden. Het staat schaamteloos als feit in elk lijstje, maar het blijkt nonsens. Als je het advies krijgt weet je weer dat je te maken hebt met iemand die geen onderzoek doet en klakkeloos kopieert.
Dagelijks even stilstaan bij wat goed gaat maakt gelukkig
Er is veel fuzziness in de wereld, maar sommige dingen werken gewoon. Zo blijkt – voor het slapen gaan – stilstaan bij wat je hebt gedaan en gedachten opruimen cruciaal voor je slaapkwaliteit. Niet verwonderlijk, dat het in de Slaapcode is verwerkt.
Slaapkwaliteit = diep doorslapen
Het bewijs is onomstotelijk: slaapkwaliteit staat met de mate van doorslapen.
Coffee might be not that bad
Just have a look and judge after the facts.