Hoe het werkt ZERO ZONE Sleep

Duizenden uren en euro’s hebben we geïnvesteerd

In een wereld waar bijna niemand nog de vraag stelt of iets klopt, zijn wij begonnen op nul. Met één vraag: ‘laten we kijken of er bewijs is voor slaapadviezen en of het beter kan?’

Ik vroeg me af wat er waar is van alle slaapadviezen en hoe het beter kan

Ik sliep – net als jij waarschijnlijk – niet slecht, maar ook niet heel goed. Tijdens een zakenreis lag ik ‘s nacht te hannesen met het hoofdkussen, en ging het lampje aan dat dat mogelijk een oorzaak kon zijn.

Ik besloot dat te onderzoeken en kwam er achter dat reguliere hoofdkussens je slaap tegenwerken.

Dat was het begin van de ontwikkeling van meer dan 100 prototypes en een patent. 

Pritcher prototypes

In 2016 bracht ik het Pritcher Pillow op de markt.

Development Pritcher

Klanten zijn enthousiast, maar lagen toch nog wakker!

De ironie: lovende reacties, maar ook dat klanten ondanks een fijner hoofdkussen toch nog wakker lagen. Het idee was geboren om iedereen die een Pritcher kocht te vragen naar zijn/haar ervaringen met slaapadviezen.

+8000 ervaringen geven een realistisch beeld

Naast enquetes, ging ik zelf ook in gesprek met klanten. We kregen meer dan 8000 reacties waarin de rode draad was: reguliere slaapadviezen zijn of niet praktisch toepasbaar, of niet effectief.

Literatuuronderzoek

Naarmate de conclusie was dat het reguliere nog efficient, nog effectief was ging ik dieper in de materie en literatuuronderzoek doen of claims (bijvoorbeeld ‘drink geen koffie’ of vermijd blauw licht’) ook wetenschappelijk te herleiden zijn.

Correlation & causation

Wat bleek: vrijwel geen enkele claim/advies had een gedegen wetenschappelijke onderbouwing. Het was vooral het klassieke ‘correlation en causation’. Oftewel iets kan een relatie met slaap hebben (koffie bijvoorbeeld), maar hoeft niet de veroorzaker te zijn van wakker liggen.

Dit is wat er mis is met vrijwel elk slaapadvies: ze hebben vaak een vaag verband met slapen, maar niets te maken met het hoofdprobleem als veroorzaker!

Met andere woorden, dingen die een verband kunnen hebben worden als oplossing geboden, terwijl ze niets te maken hebben met het hoofdprobleem, waarmee ze geen echte oplossing zijn.

+80% van wakker liggen komt door nadenken, daar is geen koffie drinken of ontspanning geen oplossing voor.

Niemand stelt de vraag of iets klopt, realistisch en praktisch toe te passen is, waardoor je telkens dezelfde nonsense krijgt.

De geboorte van de slaapcode

De corona periode was een keerpunt. We wilden met het kussen de winkels in, maar die waren gesloten.

Ik besloot alle onderzoeksresultaten om te zetten in een methode. Alle resultaten gaven een bepaald patroon dat wel wetenschappelijk te herleiden was, De Slaapcode was geboren.

1,5 jaar extra en vele duizenden euro’s

Het kostte niet alleen ruim 3 jaar aan onderzoek, maar ook nog 1,5 jaar ontwikkeling van visuals, leermaterialen en vele testen met groepen mensen.

Pubicaties MIlco Linssen

De harde eis was: toepasbaarheid, en daarvoor moest het kort en overdraagbaar zijn.

Al in een vroeg stadium werden er testen gedaan met focusgroepen.

Duizenden euro’s gingen in de ontwikkeling van een heel palet aan visuals die het verhaal moesten vertellen.

Pubicaties MIlco Linssen

Nu hebben we een set geweldige 3D animaties die we zelfs met VR brillen kunnen gebruiken.

VR futonomo

Als ik niet werk, help ik anderen ideëen realiseren en rook ik ambachtelijk zalm in mijn, van oude pallets, gebouwde rookkast.

Korte bio


Ik was oprichter en directeur/bestuurder van de grootste vereniging voor vrijgevestigd medisch specialisten (VVMS 6500 leden). Toen die door wetswijzigingen rond 2015 haar doelen had bereikt was het tijd voor iets nieuws. Tijdens een reis kwam ik op het idee iets te doen aan een van de grootste problemen van de meeste mensen: slaap.

Pers


Wil je meer informatie over uitkomsten voor bijvoorbeeld een artikel, neem contact op: (+31) (0)645352077 – ook Whatsapp.